facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Οι δικαστές καταγγέλλουν την αδιαφορία της Κυβέρνησης στα προβλήματα της Δικαιοσύνης

Οι διατάξεις του νέου Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας που θα τεθούν σε εφαρμογή με την είσοδο του νέου έτους δεν διαπνέονται από τις αρχές και τις αξίες του κράτους δικαίου, ενώ οι παθογένειες στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν εξαλείφονται αλλά αντίθετα διογκώνονται, λόγω της απραξίας και αδιαφορίας των κυβερνώντων, υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ψήφισμά της μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσής της.

Ειδικότερα, οι δικαστές και οι εισαγγελείς διαπιστώνουν στο ψήφισμά τους, ότι οι παθογένειες που χαρακτηρίζουν το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, παρά το σοβαρό, υπεύθυνο και τεκμηριωμένο λόγο που αρθρώνουν οι δικαστικές Ενώσεις, δεν εξαλείφονται αλλά αντίθετα διογκώνονται, λόγω της απραξίας και αδιαφορίας των κυβερνώντων.

Η ανυπαρξία και η αδιαφορία των κυβερνώντων έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη υποδομών, την μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστών, εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων, στην αποσπασματική και πρόχειρη νομοθέτηση, στην φωτογραφική πολλές φορές νομοθέτηση, κ.λπ.

Ακόμη, διαπιστώνουν οι δικαστές ότι οι τροποποιούμενες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας -η εφαρμογή των οποίων αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2016- για τις οποίες οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν εκφραστεί τις έντονες αντιρρήσεις τους, δεν διαπνέονται από τις αρχές και τις αξίες του κράτους δικαίου, ενώ θα προκαλέσουν μεγάλη δυσλειτουργία στα δικαστήρια της χώρας.

Παράλληλα, τα μέλη της ΕΔΕ, διαπιστώνουν καθυστέρηση υλοποίησης της δέσμευσης του υπουργού Δικαιοσύνης «περί κατάργησης των αντισυνταγματικών και μειωτικών για το κύρος της δικαστικής τους ιδιότητας, διατάξεων του νόμου 4055/2012, που αφορούν τον Οργανισμό Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (κανονισμοί δικαστηρίων, περικοπή μισθού κ.λπ.)».

Τέλος, καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για:

1) Την εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, ώστε να ανταποκρίνεται στις δίκαιες προσδοκίες του Ελληνικού λαού.

2) Την προσωπική ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών υποδομών και εγκαταστάσεων, ώστε υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και ελευθερίας, να επιτελούν το λειτούργημά τους.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news