facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Στο «μικροσκόπιο» των ορκωτών λογιστών το «πόθεν έσχες» Σταθάκη

Στο «μικροσκόπιο» των ορκωτών λογιστών έχουν μπει οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη για τις οποίες η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Πρόκειται για τις διαφορές που διαπιστώθηκαν μετά και από την συμπληρωματική δήλωση που υπέβαλλε ο ίδιος για την χρήση του 2011, στην οποία είχε εντοπιστεί και το αδήλωτο 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των «πόθεν έσχες» Γ.Βαρεμένο, οι διαφορές αυτές αφορούν καταθέσεις και συμμετοχές σε ακίνητα.

Ωστόσο, ο κ. Σταθάκης με γραπτή δήλωσή του διευκρίνισε ότι «οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου» και ότι «αυτό δηλώθηκε το 2013», ενώ έκανε γνωστό ότι «το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς».

Όσον αφορά τα ακίνητα δήλωσε ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου», ενώ σημείωσε ότι «ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Παρά τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομίας, το θέμα των δηλώσεών του προκαλεί έντονες συζητήσεις.

Όσον αφορά το θέμα των λογαριασμών, σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να περιέχουν περί τα 800.000 ευρώ, ενώ σχετικά με τα ακίνητα οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι φτάνουν τα 38 τα οποία περιλαμβάνουν αγροκτήματα αλλά και κτίσματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις λέγεται ότι η συμμετοχή υπερβαίνει το 3% και φτάνει μέχρι και το 60%.

Αυτά όλα μένει να αποσαφηνιστούν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Βαρεμένου, αποφάσισε «να ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές ο ενδελεχής έλεγχος με όποιο μέσο χρειαστεί ακόμα και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών» του κ. Σταθάκη, ενώ η εντολή που έχουν λάβει είναι να ερευνήσουν και αν έχουν καταβληθεί οι φόροι που αναλογούν στα περιουσιακά του στοιχεία.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news