facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση: Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει δυνατότητα δημιουργίας πλαστών διαβατηρίων Συρίας

Ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίησε σε έκθεσή της ότι η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο μπορεί να παράγει πλαστά συριακά διαβατήρια, επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το περιεχόμενο ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN για την έκθεση, απέφυγε πάντως να προμηθεύσει στο πρακτορείο Reuters ένα αντίγραφό της ή μια περίληψή της.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ι.Χ. διαθέτει πρόσβαση σε συριακές κρατικές εκτυπωτικές μηχανές και κενά έντυπα διαβατηρίων, γεγονός που εγείρει τον κίνδυνο να δημιουργηθούν σε μεγάλες ποσότητες πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ανέφερε το CNN επικαλούμενο μια πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Η πηγή πρόσθεσε ότι τις ανησυχίες των αμερικανικών αρχών ενέτεινε το γεγονός ότι το Ι.Χ. έχει επίσης αποκτήσει πρόσβαση σε ληξιαρχικά αρχεία και σε αρχεία αποτυπωμάτων Σύρων πολιτών, κάτι που θα μπορούσε να του επιτρέψει την κλοπή ταυτοτήτων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, το οποίο αναφέρθηκε πρώτο στο θέμα την Πέμπτη, ανέφερε πως η έκθεση αυτή διαβιβάστηκε σε στελέχη της υπηρεσίας ερευνών εσωτερικής ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα. Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως είναι πιθανό εξτρεμιστές να έχουν χρησιμοποιήσει ήδη πλαστά διαβατήρια για να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

«Καθώς έχουν περάσει πάνω από 17 μήνες αφότου η Ράκα και η Ντέιρ Εζόρ έπεσαν στα χέρια του ΙΚΙΛ, είναι πιθανό πρόσωπα από τη Συρία με διαβατήρια που έχουν "εκδοθεί" σε αυτές τις πόλεις που ελέγχονται από το ΙΚΙΛ να ταξίδεψαν στις ΗΠΑ», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το ABC News.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news