facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο ΠΣΦ για το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων

Στη δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει ο Πανελλήνιος Σύλλογος φαρμακαποθηκάριων ,για το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων καθώς καταστρατηγείται το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από το νόμο, για την εφαρμογή του.

Όπως καταγγέλλουν η πολύμηνη καθυστέρηση της έκδοσής του ευθύνεται για την αναστάτωση και την αβεβαιότητα στην αγορά που σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας αναγκάζει τις επιχειρήσεις του κλάδου να περιορίζουν τα αποθέματά τους ,με αποτέλεσμα να σημειώνονται ελλείψεις.

Ακόμη επισημαίνουν την απουσία διαλόγου με την πολιτεία, εξαιτίας της απροθυμίας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να δεχθεί τους εκπροσώπους του Συλλόγου.

«Τους τελευταίους μήνες, οι φαρμακαποθηκάριοι αντιμετωπίζουν σειρά δυσμενών συνθηκών που διαμορφώνονται στη αγορά , εξαιτίας εξοντωτικών υπουργικών αποφάσεων, που καταστρατηγούν και παραβιάζουν τον υγιή ανταγωνισμό »,επισημαίνει ο Γραμματέας του Συλλόγου Θεόδωρος Σκυλακάκης και εξηγεί: «Συγκεκριμένα η νέα ΚΥΑ, που καθορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, επιτρέπει στου συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, να ιδρύουν αλυσίδα φαρμακείων, ενώ εξαιρεί τις φαρμακαποθήκες από τη δυνατότητα αυτή».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news