facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

BBC: Ο Αλέξης Τσίπρας στη λίστα με τους πιο... λαϊκιστές πολιτικούς

Ποιοι είναι οι πιο λαϊκιστές πολιτικοί που υπερισχύουν αυτή τη στιγμή στη Δύση; Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC στην πρώτη θέση βρίσκονται η Μαρίν Λεπέν που αναδείχθηκε πρώτη στον πρώτο γύρο των χθεσινών περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο Βρετανός επικεφαλής κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φάρατζ, καθώς και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Τουλάχιστον, αυτό αποκαλύπτει σχετική φωτογραφία με τους Λεπέν, Τραμπ και Τσίπρα στη βρετανική ιστοσελίδα που προλογίζει σχετικό ηχητικό απόσπασμα. 




Γιατί, όμως, αναδεικνύονται οι παραπάνω πολιτικοί και για ποιο λόγο έχουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων; Σε αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ: «Ο κόσμος δεν πιστεύει πια στους πολιτικούς, του επαγγελματίες πολιτικούς. Πιστεύει ότι είναι όλοι ίδιοι, ότι είναι όλοι διεφθαρμένοι, ότι οι χώρες δεν πάνε καλά, η ανεργία είναι υψηλή, ότι έχουμε καταληφθεί από τους πρόσφυγες, που δεν είναι αλήθεια. Έτσι οδεύουν προς τα ψέματα. (Οι πολιτικοί) ψεύδονται, δεν έχουν οικονομικό πρόγραμμα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας στο βρετανικό πρακτορείο

Επισήμανε δε, ότι αν ο υποψήφιος δεν πει ψέματα στην προεκλογική καμπάνια τότε δεν εκλέγεται, αλλά τόνισε ότι είναι εύκολο ο ψηφοφόρος να ακούσει τα ψέματα, αλλά το τέλος ο χαμένος είναι εκείνος. 

«Παλιά, εμείς στην Ευρώπη πιστεύαμε ότι βρισκόμασταν στην καρδιά του κόσμου, ότι ήμασταν οι ιδεολόγοι και οι πλουσιότεροι αλλά αυτό δεν ισχύει πια λόγω της παγκοσμιοποίησης» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους λαϊκιστές που πετυχαίνουν στην Ευρώπη, αλλά και για τις συνέπειες για τα ευρωπαϊκά ιδανικά, ο Κουσνέρ απάντησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα όνειρο για τους Ευρωπαίους και μία πολιτική περιπέτεια, αλλά με την οικονομική κρίση αυτό το όνειρο έχει αλλάξει.

«Το πρόβλημα είναι στους ψηφοφόρους γιατί πολλοί εξ αυτών προτιμούν την αποχή», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρώην υπουργός, ωστόσο, τόνισε ότι η Μαρίν Λεπέν παρά την πρωτιά στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών δε θα ανέλθει στην ηγεσία της Γαλλίας, αλλά πρόσθεσε ότι «είναι μία έξυπνη πολιτικός».

Την ίδια στιγμή, προέβλεψε πως αν δεν υπάρχει μία σταθερή πολιτική ηγεσία η Ευρώπη θα καταρρεύσει.


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news