facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

«Όχι» στη θέση αναπληρωτή είπαν 438 εκπαιδευτικοί

Σε 438 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν ανέλαβαν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα οι 382 εξ αυτών δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν υπηρεσία, ενώ οι 56 ανέλαβαν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτήθηκαν.

Από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι 167 παραιτήσεις ή μη αναλήψεις αφορούν προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια, Γενική και Ειδική Εκπαίδευση και οι υπόλοιπες 267 τη Δευτεροβάθμια.

Σημειώνεται ότι για τους 438 αυτούς εκπαιδευτικούς είναι σε ισχύ οι διατάξεις της παρ. 17 του άρθρου 59 του ν.3966/2011, σύμφωνα με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο εντός πέντε ημερών ή αναλαμβάνουν και παραιτούνται διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης και το επόμενο σχολικό έτος.

Από το επόμενο σχολικό έτος καταργείται η ποινή του διετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές οι οποίοι θα προσληφθούν το 2016-17 και δεν θα αναλάβουν υπηρεσία ή θα παραιτηθούν, σύμφωνα με ρύθμιση που πέρασε πρόσφατα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news