facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Στο 39,8% ο Μεϊμαράκης, 28,5% το ποσοστό του Κυρ. Μητσοτάκη

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε τέλος στο θρίλερ με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης με δήλωσή του, δύο ημέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, ανέφερε ότι «παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά θέματα που ξεπεράστηκαν επιτυχώς» και απέδωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία που περιελάμβανε τρεις διαφορετικές φάσεις, οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ψήφισαν συνολικά 404.078 και έλαβαν: Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,8% (160.823 ψήφους), Κυριάκος Μητσοτάκης 28,5% (115.162 ψήφους), Απόστολος Τζιτζικώστας 20,3% (82.028 ψήφους) και Αδωνις Γεωργιάδης 11,4% (46.065 ψήφους).

Νωρίτερα, εκνευρισμό είχε προκαλέσει η μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση του αποτελέσματος. «Οργανωτικά η ΝΔ παραμένει στον 20ό αιώνα», απάντησε σε σχετική ερώτηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτώμενος για την καθυστέρηση. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός είχε απευθύνει πρόταση για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων, το οποίο απάντησε ότι «βλέπει θετικά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δεν έχει ακόμη πάρει θέση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τweet Τζιτζικώστα
Την ίδια ώρα, συζητείτο tweet του Απόστολου Τζιτζικώστα στο οποίο ανέφερε ότι εξασφάλιζε την πρωτιά στην Α' και τη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Εκείνο που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όμως στο ίδιο «τιτίβισμα» του κυρίου Τζιτζικώστα ήταν οι σαφείς υπαινιγμοί στην καραμανλική πτέρυγα και την καταλυτική παρέμβασή της, μιλώντας για «αντιξοότητες» που επηρέασαν τη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Υστερα από συνεχείς αναβολές για την ώρα επίσημης ανακοίνωσης του αποτελέσματος, κύκλοι της Συγγρού τόνιζαν ότι είχε μεγάλη σημασία σε επίπεδο εντυπώσεων το αν η διαφορά θα ήταν μονοψήφια ή διψήφια όσο και οι... δεκάδες μπροστά από το ποσοστό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news