facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Το Πακιστάν αρνήθηκε την αποβίβαση 30 απελαθέντων από την Ελλάδα

Απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ το αεροσκάφος που μεταφέρει 30 μετανάστες που απελάθηκαν από την Ελλάδα και οι Αρχές του Πακιστάν αρνήθηκαν επιτρέψουν την αποβίβασή τους στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας, αφού ωστόσο δέχθηκαν την αποβίβαση άλλων τους οποίους θεώρησαν "νομίμως απελαθέντες".

Μία εβδομάδα μετά τις υψηλού επιπέδου συνομιλίες του Ισλαμαμπάντ με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διευθέτηση του θέματος των αναγκαστικών επαναπατρισμών, οι αρχές του Πακιστάν αρνήθηκαν να επιτρέψουν την αποβίβαση από αεροπλάνο στο Ισλαμαμπάντ 30 μεταναστών, τους οποίους το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του "μη επιβεβαιωμένους απελαθέντες". Είχαν φθάσει με πτήση τσάρτερ από την Ελλάδα.

"Κατόπιν εντολής του υπουργού Εσωτερικών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών δεν επέτρεψε σε αυτούς τους παράνομα απελαθέντες και στο πλήρωμα να αποβιβασθούν από το αεροσκάφος", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισλαμαμπάντ θα εφαρμόσει τη συμφωνία για τον επαναπατρισμό πακιστανών πολιτών από την Ευρώπη, λίγες ημέρες αφού ο υπουργός Εσωτερικών Νισάρ Αλί Χαν είχε δηλώσει ότι το Ισλαμαμπάντ διακόπτει την εφαρμογή της συμφωνίας σύμφωνα με την οποία χιλιάδες άνθρωποι επαναπατρίζονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περί τους 50.000 Πακιστανοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο νομίμως στην Ευρώπη για δουλειά. Τον περασμένο χρόνο, περί τους 21.000 που βρίσκονταν στην Ευρώπη χωρίς άδειες παραμονής κρίθηκε ότι έπρεπε να επαναπατρισθούν.

Ομως το πακιστανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι 30 που έφθασαν σήμερα είναι "μη επιβεβαιωμένοι απελαθέντες" ."Παρά τη διευθέτηση όλων των θεμάτων με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, οι νόμοι του Πακιστάν παραβιάσθηκαν, πράγμα που δεν μπορεί να επιτραπεί", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους οι 30 δεν έγιναν δεκτοί.

Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Πακιστάν δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news