facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Βοήθεια για τους πρόσφυγες είναι τα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία

Τη διαβεβαίωση πως τα σχεδόν τρία δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία δεν αποτελούν δώρο επειδή συνεργάζεται με τις Βρυξέλλες, αλλά προορίζεται να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, έδωσαν, σε κοινή συνέντευξή τους στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως διευκρινίζουν «δεν είναι ένα "σύμφωνο" με την Τουρκία, αλλά βοήθεια για τους πρόσφυγες».
Οι δύο ηγέτες τόνισαν πως τα ποσά που έχουν προβλεφθεί θα εισρεύσουν σε ένα ταμείο, από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν καταλύματα, μέτρα εκπαίδευσης και η ιατρική περίθαλψη των προσφύγων. Ο Αυστριακός καγκελάριος παρατήρησε πως οι προσφυγικοί καταυλισμοί στην Τουρκία θεωρούνται μεν υποδειγματικοί, ωστόσο αυτήν τη στιγμή προσφέρουν προστασία μόνο σε μικρή μερίδα των προσφύγων και γι' αυτόν τον λόγο, με τους κοινοτικούς πόρους, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν περαιτέρω καταυλισμοί, σχολεία, κ.λπ.
Τόσο ο Βέρνερ Φάιμαν, όσο και ο Μάρτιν Σουλτς, επανέλαβαν την κριτική για έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των 28 χωρών-μελών της ΕΕ σε σχέση με την κοινή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
 «Έχουμε μία κρίση, επειδή 20 χώρες δεν συμμετέχουν», επεσήμανε ο Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στο γεγονός ότι μόνο οκτώ χώρες-μέλη προτίθενται να συμμετάσχουν στην κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ. Ο ίδιος, αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνέπειες αυτής της διάσπασης, σημείωσε πως εάν δεν υπάρξει κατανόηση στο ότι η ακολουθούμενη αλληλεγγύη σε πολλούς τομείς της κοινοτικής πολιτικής πρέπει να ισχύει και στην προσφυγική πολιτική, τότε τελικά θα συνεργαστούν εκείνοι οι οποίοι θέλουν να συνεργαστούν και εκείνοι που δεν θέλουν θα μείνουν απ' έξω.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news