facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Αντιρρησίες συνείδησης σε υπηρεσίες ΟΤΑ με 223 ευρώ το μήνα

Με αντιρρησίες συνείδησης θα καλύψουν ανάγκες που έχουν σε προσωπικό φορείς των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Δήμοι και Περιφέρειες μπορούν, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, να απασχολήσουν σε θέσεις φορέων τους άτομα τα οποία αναγνωρίζονται ως αντιρρησίες συνείδησης (αρνούνται να εκπληρώσουν στρατιωτικές υποχρεώσεις επικαλούμενοι θρησκευτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις).

Ήδη εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το οποίο τους ενημερώνουν για τη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο εκπλήρωσης εκ μέρους των αντιρρησιών συνείδησης εναλλακτικής υπηρεσίας.

Οι φορείς πρέπει, μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2015, να δηλώσουν τη βούληση να απασχολήσουν κατά το επόμενο έτος άτομα που δικαιούνται να εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία, καθώς και τα καθήκοντα που θα ασκούν. Επίσης, πρέπει να αναφέρουν και τη δομή στην οποία θα τους παράσχεται τροφή και στέγη.

Όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, τους καταβάλλει ως αντίτιμο χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών, το ύψος του οποίου είναι 223,53 ευρώ μηνιαίως.

Αν, λοιπόν, ο ΟΤΑ δεν μπορεί να παράσχει στους αντιρρησίες συνείδησης στέγη και τροφή, θα πρέπει να δηλώσει ότι θα τους καταβληθεί μισθός, για τον οποίο, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση της οικονομικής του υπηρεσίας, έχουν προβλεφθεί ή πρόκειται να προβλεφθούν σχετικές πιστώσεις στον αντίστοιχο ετήσιο προϋπολογισμό του.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τον ν.3421/05, αλλά και με βάση εγκύκλιο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η εναλλακτική υπηρεσία εκπληρώνεται από αντιρρησίες συνείδησης σε υπηρεσίες φορέων του δημόσιου τομέα και συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε περιοχές εκτός των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής των ενδιαφερομένων, καθώς και εκτός Πατρών, Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news