facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Απαισιόδοξη η Λαγκάρντ για το 2016

Απαισιόδοξη εν όψει της έλευσης του νέου έτους εμφανίστηκε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εκτιμώντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2016 θα είναι απογοητευτικός.

Σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η κα. Λαγκάρντ εξήγησε ότι η προοπτική περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης εγείρουν σημαίνουσες προκλήσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια της αβεβαιότητας.

«Σε πολλές χώρες, ο χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει αδύναμος» σημείωσε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες αγορές, στις οποίες ο κίνδυνος είναι υψηλότερος. «Σε κάθε περίπτωση, η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση» επανέλαβε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η ίδια ανέφερε ότι η χαμηλή παραγωγικότητα, η γήρανση του πληθωρισμού και οι επιπτώσεις της πρόσφατης παγκόσμιας κρίσης «φρενάρουν» την ανάπτυξη, αποδυναμώνοντας τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

Ειδική μνεία έκανε στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι η οικονομία δύναται να βελτιωθεί, υπό την προϋπόθεση να επιλυθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να τονωθεί ο τραπεζικός δανεισμός και να μεγιστοποιηθεί το όφελος από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Σχετικά με την Federal Reserve, την κάλεσε να αυξήσει τα επιτόκια με προοδευτικό και ομαλό τρόπο, ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στο εύρος 0,25% - 0,50%.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news