facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Απλήρωτοι από τον Απρίλιο του 2015 οι σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στα όρια της εξαθλίωσης βρίσκονται πλέον οι σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς όπως αποκαλύπτουν έχουν να πληρωθούν από τον Απρίλιο του 2015.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τα χρονοδιαγράμματα που τους αναφέρουν οι αρμόδιοι τόσο από τη διοίκηση του Κεντρικού Δήμου όσο και από την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι σχολικοί τροχονόμοι καταγγέλλουν πως ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταβληθεί τα ωφελούμενα. Μάλιστα, όπως λένε οι τελευταίες δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, από τη δημοτική αρχή ήταν για τις 9 Δεκεμβρίου. Το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Μακεδονίας – Θράκης, τονίζει πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και καλεί τους αρμοδίους να καταβάλλουν τώρα τα χρήματα στους σχολικούς τροχονόμους».

Τα προβλήματά τους, δε σταματούν εδώ. Η ημερήσια αποζημίωσή τους, ανέρχεται στα 7 ευρώ καθώς τους παρακρατούν ΟΓΑ και Χαρτόσημο. Καταγγέλλουν «ως άσχημη» τη συμπεριφορά προς το θεσμό του «σχολικού τροχονόμου» πολλών αντιδημάρχων Παιδείας στο Νομό Θεσσαλονίκης καθώς και Πρόεδρων Σχολικών Επιτροπών. Η καταβολή των δεδουλευμένων τους γίνεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το zougla.gr επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Μακεδονίας –Θράκης, Αθανασία Τερζή, που σε αποκλειστικές της δηλώσεις τόνισε: «Παραμονές Χριστουγέννων και ακόμα δεν έχουμε πληρωθεί. Βρισκόμαστε μαζί με τις οικογένειές μας λίγο πριν την κατάρρευση. Καταλαβαίνει ο καθένας, πως στις σημερινές συνθήκες τις οικονομικής κρίσης που βιώνει το σύνολο της κοινωνίας, πόσο απαραίτητα είναι ακόμα και αυτή η ελάχιστη μηνιαία αμοιβή μας». Όπως διευκρίνισε: «Τα προβλήματά μας δε σταματούν εδώ. Πολλοί Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών όχι μόνον στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε νομούς όπως της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης μας απαξιώνουν. Χαρακτηριστικά ένας μας είπε πως αφού είμαστε εθελοντές δεν πρέπει να έχουμε σωματείο». Η κατάσταση είναι τραγελαφική για τους σχολικούς τροχονόμους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι οι μοναδικοί που υπογράφουν καθημερινά παρουσιολόγιο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ενώ μέσα στα δύο τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πέντε φορές οι πρόεδροι σχολικών επιτροπών.

Η Κ. Τερζή υπογραμμίζει: «Βάζουν ανθρώπους σε θέσεις που δε γνωρίζουν το αντικείμενο. Όμως το μεγάλο ερωτηματικό που κανείς δεν απαντάει έχει να κάνει με την «μη» καταβολή των δεδουλευμένων μας. Αφού πληρωνόμαστε από τους ΚΑΠ-ΟΤΑ, που σημαίνει πως τα χρήματα πηγαίνουν κανονικά στους δήμους, γιατί δε μας τα δίνουν? Γιατί μας κοροϊδεύουν? Η δική μας απάντηση για τη μη καταβολή των χρημάτων μας, έχει να κάνει με μία διπλή εκδοχή. Ή κολλάνε τα πράγματα στη γραφειοκρατία ή τα χρήματά μας, πηγαίνουν σε άλλες τρύπες που έχουν να καλύψουν οι δήμοι».

Τέλος, το προεδρείο του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων τονίζει πως δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις και τις πιέσεις τους, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news