facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Το σκάνδαλο της VW επεκτείνεται και στα βενζινοκίνητα οχήματα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο της Volkswagen αφού όπως δήλωσε η ίδια η εταιρεία, το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που μέχρι τώρα ήταν εξοπλισμένα μόνο τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, τώρα βρίσκεται και στα βενζινοκίνητα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Περίπου 800.000 βενζινοκίνητα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν να πέφτουν σε «ανεξήγητες αντιφάσεις» όσον αφορά την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, μετά από εσωτερική έρευνα που έγινε, όπως επισήμανε η Volkswagen.

Ήδη 11 εκατ . πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα έχουν εντοπισθεί έως τώρα με το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων και μετά την νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως θα μπορούσαν να δαπανηθούν τουλάχιστον άλλα 2 δισ. ευρώ στα ήδη 6,7 δισ. που απαιτούνται για να διορθωθεί η βλάβη.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις η μετοχή της VW βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, πέφτοντας ακόμα και 8%.

«Η VW μας αφήνει όλους άφωνους», δήλωσε ο Arndt Ellinghorst, αναλυτής της Evercore ISI.
Η νέα αυτή αποκάλυψη, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον νέο CEO της εταιρείας Matthias Mueller που αντικατέστησε τον Martin Winterkorn, μόλις βγήκε στην επιφάνεια το σκάνδαλο. Το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί σύντομα για να συζητήσει τα περαιτέρω μέτρα που πρέπει να παρθούν αλλά και τις συνέπειες.

Τα μοντέλα της Volkswagen που επηρεάζονται από το σκάνδαλο είναι το Polo, το Golf και το Passat, όπως και το Audi A1 και Α3 Subcompact επισήμανε εκπρόσωπος της Volkswagen. Όσον αφορά τα μοντέλα που διαθέτουν άλλο εμπορικό σήμα, αυτά που επηρεάζονται είναι το Skoda Octavia, το Seat Ibiza και το Seat Leon.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news