facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας «λόγω έλλειψης σαφήνειας» το ΕuroWorking Group

Αναβλήθηκε, μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ΣΚΑΪ Ελένης Βαρβιτσιώτη, η σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΕuroWorking Group στην οποία θα συζητούνταν η πορεία των προαπαιτούμενων μέτρων. «Θα γίνει όταν υπάρχει περισσότερη σαφήνεια σε σχέση με την πορεία των προαπαιτουμένων» ανέφεραν κοινοτικές πηγές.

Η σημαντικότερη εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - εταίρων φαίνεται να είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας είναι κρίσιμη, καθώς θα κρίνει αν θα δοθεί το πράσινο φως για να εκταμιευθούν τα 2 δισεκ. ευρώ της πρώτης υποδόσης του προγράμματος στήριξης.

Σημειώνεται ότι της συνεδρίασης του Εurogroup είναι αναγκαία να προηγηθεί η διεξαγωγή EuroWorkin Group. Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ δήλωναν άγνοια για σημερινή τηλεδιάσκεψη, παρότι είχε ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ, ωστόσο επισήμαιναν ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και τη Δευτέρα το πρωί.

Την Πέμπτη, με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για τη διαπραγμάτευση, επικοινωνία που λαμβάνει νέα τροπή. Στην ατζέντα βρίσκεται και το προσφυγικό.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν ζητήματα της διαπραγμάτευσης, ενόψει και του προσεχούς Eurogroup, αλλά και ζητήματα που έχουν σχέση με τις προσφυγικές ροές.

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ονομαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους εξέφρασε στο μέταξυ την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές με επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης του χρέους και μείωση των επιτοκίων.

Επιπλέον μέτρα καλείται να προσδιορίσει από τώρα η κυβέρνηση για το 2017, όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα στο πλαίσιο των φθινοπωρινών προβλέψεών της.

Εν τω μεταξύ, σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι παραμένει σε στάση αναμονής της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ συνδέει τα αποτελέσματά της και με τη συζήτηση που θα ανοίξει στη συνέχεια.

Παράλληλα, παραπέμπει στη δήλωση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου, σχετικά με τα πιθανά πρόσθετα μέτρα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news