facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Συμφωνία στην G20 για ενίσχυση των μεθοριακών ελέγχων

Οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν σήμερα την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και της ασφάλειας των πτήσεων, ως επιπρόσθετα μέτρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το σχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της Συνόδου δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με αυτό οι επικεφαλής της Ομάδας των 20 καταδικάζουν ως «αποτρόπαιες» τις επιθέσεις στη Γαλλία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι παραμένουν ενωμένοι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο ίδιο σχέδιο αναφέρεται επίσης ότι οι G20 συμφωνούν ότι το προσφυγικό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντονισμένο τρόπο και όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης, μέσω της αποδοχής των προσφύγων και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Καλούμε όλα τα κράτη να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, και να μοιραστούν τα βάρη που συνδέονται με αυτήν, μεταξύ άλλων μέσω της επανεγκατάστασης των προσφύγων, άλλων μορφών υποδοχής για ανθρωπιστικούς λόγους, ανθρωπιστικής βοήθειας και προσπαθειών για να εξασφαλιστεί ότι οι πρόσφυγες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες να βρίσκουν τα προς το ζην», αναφέρει το προσχέδιο.

Οι ηγέτες της G20 θα συμφωνήσουν επίσης να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με μετανάστες και πρόσφυγες και να αντιμετωπίσουν τα αίτια της μετανάστευσης, όπως τον πόλεμο στη Συρία, προστίθεται στο σχέδιο απόφασης.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news