facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Το κουαρτέτο συναντά Τσακαλώτο - Σταθάκη για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς

Στην Αθήνα επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης οι επικεφαλής του κουαρτέτου, οι οποίοι θα έχουν σήμερα συναντήσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη. Εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν τα «κόκκινα» δάνεια και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ζήτημα που στο Eurogroup αποτέλεσε και το «αγκάθι» για την εκταμίευση όχι μόνο της δόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και με τα 10 δισ. ευρώ, που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ώς την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να εκταμιευθεί στη συνέχεια η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών εντός εβδομάδας ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Για την κυβέρνηση τώρα είναι προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός της εβδομάδας, ώστε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πράσινο φως από το EWG και τον SSM για την εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news