facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Θα ξαναφτιάξουν τον Κολοσσό της Ρόδου - Θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το αρχαίο άγαλμα του Ήλιου

Ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα και γνωστότερα αγάλματα της αρχαιότητας, αναμένεται να αναγεννηθεί.
Ο Κολοσσός της Ρόδου, το ύψους 30 μέτρων σιδερένιο άγαλμα που κοσμούσε την είσοδο του λιμανιού της Ρόδου, καταστράφηκε από σεισμό το 226 π.Χ. Το άγαλμα, αφιερωμένο στην Θεό Ήλιο, έστεκε στην θέση του για 54 χρόνια. Τώρα, όπως αναφέρει το Business Insider, σύμφωνα με τα σχέδια ομάδας επιστημόνων, επιδιώκεται η αναδημιουργία του αγάλματος, ώστε να αποτελέσει τουριστική ατραξιόν και να προσφέρει δουλειές στους ντόπιους.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο άγαλμα θα έχει ύψος 120 μέτρα, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το αρχαίο άγαλμα, ενώ στην πρόταση των επιστημόνων περιλαμβάνεται, μέσα στο άγαλμα, να υπάρχουν μουσείο, πολιτιστικό κέντρο, εκθεσιακό κέντρο και φάρος.
Ο νέος Κολοσσός θα είναι κατασκευασμένος με σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους, ενώ θα είναι καλυμμένος με φωτοβολταϊκά τόξα που θα του παρέχουν ενεργειακή αυτονομία.
Υπολογίζεται ότι το project θα έχει ολοκληρωθεί σε 3-4 χρόνια από την ημέρα που θα δοθεί για την κατασκευή του και θα στοιχίσει 240 με 260 εκατ. ευρώ, με την χρηματοδότηση να αναμένεται να καλυφθεί από διεθνή ιδρύματα και το υπουργείο Πολιτισμού.
Το νέο άγαλμα υπολογίζεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ενώ δεν έχει επισημοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της πρότασης.
newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news