facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τόσκας: Δυο από τους τζιχαντιστές του Παρισιού πέρασαν από τη Λέρο

Από τη Λέρο πέρασαν τον περασμένο μήνα δύο από τους δράστες των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Απαντώντας στις αναφορές του Τύπου, ξένου και ελληνικού, σχετικά με τη διέλευση τζιχαντιστών από ελληνικό έδαφος είπε σε συνέντευξή του στον Real FM, ότι τα δύο συγκεκριμένα άτομα πέρασαν από το ελληνικό νησί στις αρχές Οκτωβρίου.

«Yπήρξαν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές Αρχές. Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο, και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως, μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ανταλλάσσουμε πληροφορίες, έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ και τις γαλλικές Αρχές και έχουμε άριστη συνεργασία».

Ξεκαθάρισε ότι στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, υπήρξε συναίνεση στο να μην ταυτιστούν οι μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία. «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μέσα σε αυτές τις μεταναστευτικές ροές υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων με ιδέες ακραίες που πρόσκεινται στην τρομοκρατία. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και δεν μας φταίνε σε τίποτα οι μεγάλες μάζες των μεταναστών», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η Ελλάδα έχει λάβει αυξημένα μέτρα και στους χώρους ταυτοποίησης στα νησιά, όπου ήδη γίνονταν έλεγχοι. «Προσπαθούμε να είναι ακόμα καλύτεροι, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση σε χώρους μαζικούς, που κυκλοφορεί ο κόσμος μέσα στις μεγάλες πόλεις μας, σε πρεσβείες ορισμένων χωρών, σε χώρους ενδιαφέροντος ορισμένων χωρών, εταιρείες κ.λπ.».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news