facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ο Ντ.Τουσκ ζητά από το Βερολίνο αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους

Το θέμα των κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο έπεσε στο τραπέζι πρώτα διά της ανεπίσημης πλαγίας οδού, υπό τη μορφή ευρωπαϊκών διαρροών κυρίως στον γερμανικό Τύπο εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν στις Βρυξέλλες στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag κάλεσε σήμερα την Γερμανία να λάβει μέτρα καλύτερης προστασίας των συνόρων της ζώνης του Σένγκεν για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Όπως ανέφερε ο Τουσκ, η στάση του Βερολίνου έναντι των μεταναστών είναι η "πιο ανοιχτόμυαλη και η πιο ανεκτική στην ιστορία της Ευρώπης", αλλά όπως πρόσθεσε θα πρέπει να πάρει στα σοβαρά το καθήκον του να υπερασπίζεται τα σύνορα της ΕΕ.

"Κατανοώ ότι η Γερμανία, για ιστορικούς λόγους, μπορεί να βρίσκει δύσκολη την αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων. Αλλά καθήκον της Γερμανίας απέναντι στην Ευρώπη επίσης είναι --αν κριθεί απαραίτητο-- να ελέγχει δυναμικά τα σύνορα της Ευρώπης σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες", επισήμανε ο Τουσκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news