facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Απέφυγαν πύραυλο την τελευταία στιγμή

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θα μπορούσαν να αποτελούν όσα απίστευτα σημειώθηκαν σε αεροσκάφος βρετανικών αερογραμμών. Η πραγματικότητα όμως ξεπερνά ακόμη και... το Χόλιγουντ!
Συγκεκριμένα, τον χάρο με τα μάτια του είδε το πλήρωμα ενός επιβατικού αεροσκάφους που εκτελούσε δρομολόγιο από το Λονδίνο στο Σαρμ ελ Σέιχ, καθώς βρέθηκε σε απόσταση 300 μέτρων από πύραυλο το περασμένο καλοκαίρι. 

«Αεροσκάφος των βρετανικών αερογραμμών που μετέφερε 189 επιβάτες (τουρίστες) στο Σινά, είχε αποφύγει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έναν πύραυλο, ενώ πλησίαζε το αεροδρόμιο στην Αίγυπτο, στις 23 Αυγούστου» επιβεβαίωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», ο ελιγμός που έκανε το το αεροπλάνο της «Thomson Airways» καταγράφηκε από τα ραντάρ, και χάρη σε αυτή την έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση του πληρώματος αποφεύχθηκε ένα νέο αεροπορικό δυστύχημα. Ο πιλότος τελικά προσγείωσε με ασφάλεια το αεροπλάνο και οι επιβάτες ούτε καν ενημερώθηκαν για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης. 

Όπως αναφέρει πηγή την οποία επικαλείται η «Daily Mirror», παρότι εκείνη την κρίσιμη στιγμή είχε αναλάβει ο συγκυβερνήτης, ο πιλότος, που βρισκόταν ακόμη εντός του πιλοτηρίου, είδε τον πύραυλο να κατευθύνεται προς το αεροσκάφος και διέταξε να πραγματοποιηθεί στροφή προς τα αριστερά, ώστε να αποφευχθεί ο πύραυλος, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 1.000 ποδιών.

Καρέ καρέ η διαδρομή του αεροσκάφους:  

Η αφετηρία της πτήσης
Η αφετηρία της πτήσης


Το αεροπλάνο πάνω από την Κρήτη. Λίγα λεπτά αργότερα απεφεύχθη η τραγωδία
Το αεροπλάνο πάνω από την Κρήτη. Λίγα λεπτά αργότερα απεφεύχθη η τραγωδία


Το σημείο που το αεροσκάφος πραγματοποίησε ελιγμό για να αποφύγει τον πύραυλο
Το σημείο που το αεροσκάφος πραγματοποίησε ελιγμό για να αποφύγει τον πύραυλο




Το αεροπλάνο συνεχίζει την πορεία του
Το αεροπλάνο συνεχίζει την πορεία του


Τα πέντε μέλη του πληρώματος καμπίνας ενημερώθηκαν για το απίστευτο συμβάν μόνο μετά την προσγείωση, η οποία ήταν ομαλή, ενώ κανείς από τους επιβάτες δεν κατάλαβε πόσο κοντά βρέθηκε στον θάνατο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι το απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στις 23 του περασμένου Αυγούστου. Ωστόσο το υπουργείο δεν θεωρεί ότι ο πύραυλος είχε στόχο το βρετανικό αεροσκάφος, αλλά απέδωσε την εμφάνισή του σε αιγυπτιακές στρατιωτικές ασκήσεις. 

Σύμφωνα με τον «Guardian», το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται άμεσα με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να περιορίσει τις πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ μετά τη συντριβή του ρωσικού Airbus το προηγούμενο Σάββατο. 


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news