facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ρήτρα και για τις κύριες συντάξεις!

Μέτρα-σοκ για τις συντάξεις ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση. Μέτρα που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, προκαλώντας και κοινωνική αναταραχή.

Με την υπόμνηση ότι «η χώρα χρειάζεται φιλόδοξα μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος σε βάθος τριακονταετίας», οι επικεφαλής της τετραμερούς των πιστωτών αποχωρώντας από την Ελλάδα παρέδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωμα στην ελληνική κυβέρνηση, με το οποίο αξιώνουν:

- Να εφαρμοσθεί νέος τρόπος υπολογισμού στις κύριες συντάξεις με την καθιέρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και να επιβληθεί, μαθηματικός τύπος, που θα λαμβάνει υπόψη και τη γενικότερη εισοδηματική κατάσταση των ασφαλισμένων. Ενδεχόμενη επιβολή του νέου τρόπου θα προκαλέσει μειώσεις μέχρι και 40% στις κύριες συντάξεις.

- Να επιβληθεί ποσοστό αναπλήρωσης 48% στις κύριες συντάξεις και 6%-7% στις επικουρικές, από περίπου 70% που είναι σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος με αποδοχές 1.000 ευρώ θα πάρει βασική σύνταξη 480 ευρώ το μήνα.

- Να επανεξεταστούν όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ακόμη και στους νυν συνταξιούχους.

- Να γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από την ηλικία των 65 ή 67 ετών να λαμβάνουν το 58% των συντάξιμων αποδοχών, μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία κανονικής συνταξιοδότησης.

- Να συνδεθεί η εθνική σύνταξη με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

- Να καταργηθεί το ΕΚΑΣ ή να ενσωματωθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Το απίστευτο: Οι δανειστές ζητούν περικοπές ή εξοικονομήσεις που να αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ της χώρας (περίπου 45 δισ. ευρώ), προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σε βάθος τριακονταετίας!

Ολες αυτές οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με το σημείωμα των δανειστών, πρέπει να γίνουν σε μια φάση και να νομοθετηθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news