facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί

Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγουν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι κατά του νόμου που καταργεί τη δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Η ρύθμιση έδινε τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους, μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, του Ενιαίου Ταμείου Αυτοτελώς Απασχολούμενων να επιλέγουν χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία. Η ρυθμιση υποστηρίζουν
έδινε σημαντική ανάσα στους ίδιους και το ταμείο τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, η ρύθμιση αφορά περίπου 6.000 δικηγόρους, 20.000 μηχανικούς και 7.000 γιατρούς.

«Με την κατάργηση αυτή, περίπου 20.000 μηχανικοί που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση βγαίνουν ξανά εκτός επαγγέλματος. Καταλαβαίνετε επίσης ότι αυτό ήταν μέτρο που έφερε και αύξηση στην εισπραξιμότητα του Ταμείου, μία αύξηση που υπολογίζεται περίπου στο 15% και έφερε στο Ταμείο 9,5 εκατ. ευρώ. Θα κάνουμε άμεσα ενέργειες προσφυγής με όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης τόνισε πως «πρόκειται για ακόμα ένα χτύπημα στη νέα γενιά των επιστημόνων που εμείς ως φορείς δεν θα αφήσει να συμβεί».

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, το νέο καθεστώς έχει και αναδρομικότητα. «Συναποφασίσαμε και επιλέξαμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αντιδράσουμε σε ένα διπλό νομοθετικό παραλογισμό. Οι δικηγόροι που μπορούσαν να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές σύμφωνα με την εισφοροδοτική τους δυνατότητα, δεν έχουν πλέον αυτό το δικαίωμα και αναδρομικά οδηγούνται σε οικονομικό καταναγκασμό, τον οποίο δεν θα μπορέσουν να αντέξουν και θα ενταχθούν μοιραίως, αφού χάνουν την επαγγελματική τους ιδιότητα, στην γκρίζα ζώνη της ελληνικής οικονομίας.»

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας πάντως αναφέρουν ότι το ζήτημα εξετάζεται ενόψει του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί εντός Νοεμβρίου.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news