facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μαζί στο γήπεδο για το Τουρκία-Ελλάδα Τσίπρας και Νταβούτογλου

Σε μια κρίσιμη χρονική και πολιτική συγκυρία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και με το προσφυγικό ζήτημα σε έξαρση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Τουρκία, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, όσον αφορά στην υποδοχή και την ταυτοποίηση προσφύγων στη γείτονα χώρα, αναμένεται να καταστούν ακόμη δυσκολότερες, υπό την απειλή της τρομοκρατίας.

Σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Τουρκία-Ελλάδα 0-0 (τελικό)
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 20:15 στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» στο Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης.

«Μελανό» σημείο, οι αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, την ώρα που οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών φορούσαν κασκόλ στα χρώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.

Αύριο στις 8 το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Φανάρι, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Άγκυρα, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι δύο ηγέτες.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η ώρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news