facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Πρέπει να υπάρξει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση [ΒΙΝΤΕΟ]

Την ανάγκη να υπάρξει «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ζήτησε δε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. Εκείνος από την πλευρά του τόνισε ότι αυτό είναι δεδομένο και πηγάζει από το ρόλο του ενώ δήλωσε βέβαιος ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Στα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας θέματα, στο Προσφυγικό, στα μεγάλα εθνικά μας θέματα, στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά, στο Ονοματολογικό και σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα - ασφαλιστικό - παιδεία - πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση και θα ήθελα να σας ζητήσω, μέσω του πολιτειακού σας ρόλου, να συμβάλετε σε αυτήν την προσπάθεια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατέκρινε μάλιστα τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που έριξαν το κάρο από την κορυφή στους πρόποδες τώρα κάθονται στη γαλαρία και κάνουν κριτική σε αυτούς που προσπαθούν να το ανεβάσουν ξανά».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος πλέον είναι να ανακτήσουμε τη χαμένη κυριαρχία της πατρίδας «μετά από αυτήν την πολύχρονη οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», πρόσθεσε και εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Θα μπορέσουμε να περάσουμε τη δύσκολη ανηφόρα και να φθάσουμε σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο».

O Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί «πλάι στους ανθρώπους που περνούν δύσκολα» και να προστέψει το εισόδημά τους, ενώ αναφορικά με το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια, είπε ότι κύριο μέλημα ήταν η προστασία των αδύναμων. «Είμαι ευτυχής να πω ότι προστατεύτηκε το 60% δηλαδή όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δάνειο άρα προστατεύεται η λαϊκή κατοικία και ταυτόχρονα ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια» πρόσθεσε.



Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι στις κρίσιμες στιγμές εμφανίζεται ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου που είναι να επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα κρίσιμα θέματα. «Επειδή στο παρελθόν διδαχθήκαμε πολλά από διχασμούς οι οποίοι όχι μόνον δεν ωφέλησαν, αλλά έβλαψαν τον Τόπο, τούτη την στιγμή, σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, είμαι βέβαιος ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και σ’ αυτό η δική μου συμβολή είναι επιβεβλημένη κατά τον ρόλο μου», υπογράμμισε.

«Στα μεγάλα θέματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουμε διαφορές», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Επειδή διάφορα ακούγονται, είναι σαφές ότι οι θέσεις μας πάνω στα ζητήματα που σχετίζονται με την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων είναι δεδομένες και δεν αλλάζουν, όχι γιατί αυτό είναι μία εμμονή μας, αλλά γιατί οι θέσεις αυτές στηρίζονται στο διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι «οι θέσεις μας είναι γνωστές και εκπορεύονται όχι μόνο από τη δική μας βούληση αλλά και από την ευρωπαϊκή», καθώς, όπως ανέφερε, «οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα αυτό εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό της Τουρκίας έναντι του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τεράστιο κομμάτι του οποίου είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και ο σεβασμός της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news