facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κρεμλίνο: Συνάντηση με Πούτιν τη Δευτέρα ζήτησε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, δήλωσαν σήμερα πηγές της τουρκικής προεδρίας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει πως ο Ερντογάν ζήτησε να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

"Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. "Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη ότι ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν επτά ή οκτώ ώρες μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία την Τρίτη.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24 πως κάλεσε στο τηλέφωνο τον Πούτιν μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού αλλά ο ρώσος ηγέτης δεν του τηλεφώνησε.

"Αυτό το αίτημα διαβιβάστηκε επίσης στον πρόεδρο", είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

Την επομένη της επίσκεψης στη Μόσχα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού", δήλωσε ο Πεσκόφ.

"Χθες, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας", πρόσθεσε.

Οι σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας διέρχονται σοβαρή κρίση μετά την κατάρριψη από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία την Τρίτη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως το αεροσκάφος πετούσε στον εναέριο χώρο τους και πως το προειδοποίησαν πολλές φορές να κάνει μεταβολή προτού ανοίξουν πυρ, έγραψε το euro2day.gr.

Οι Ρώσοι λένε, αντίθετα, πως το Su-24 παρέμεινε συνεχώς στον συριακό εναέριο χώρο και πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του πριν το καταρρίψει.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news