facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κηρύχθηκε η Λευκάδα, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

Αιτία είναι οι εκτεταμένες ζημιές στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του νησιού, μετά τη χθεσινή πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ.

Το εν λόγω μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον για έξι μήνες (έως τις 17 Μαΐου 2016) και κατόπιν θα επανεξεταστεί.

Και την Τετάρτη, παραμένει έντονη στη Λευκάδα η μετασεισμική ακολουθία. Στις 2.15 το μεσημέρι σημειώθηκε νέος μετασεισμός 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που αναστάτωσε εκ νέου τους κατοίκους. Προερχόταν από απόσταση 289 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας και είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 8 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο ∆ρακονταειδή, στο νησί υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε κτίρια, κυρίως παλαιότερης κατασκευής. Μένει δε να εκτιμηθεί από τους ειδικούς
το μέγεθος των επιπτώσεων στα δίκτυα και τις βασικές υποδομές.

Για καθαρά προληπτικούς λόγους, τόσο σήμερα, όσο και την Πέμπτη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά/γυμνάσια/λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά, ώστε να ελεγχθούν τα σχολικά κτίρια για την καταλληλότητά τους.

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Λευκάδας έθεσαν στη διάθεση των πολιτών ανοικτές γραμμές επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, για την καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις-καταστήματα, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας 26453 60700 (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη) και 26453 60783 (Τμήμα Εμπορίου, κα Έλσα Κούρτη). Για την καταγραφή των προβλημάτων σε κατοικίες, λειτουργούν τα τηλέφωνα του Δήμου Λευκάδας 26453 60528-529 (Γραμματεία Τεχνικών Υπηρεσιών).

Από σήμερα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Λευκάδας ξεκίνησαν αυτοψίες και καταγραφή των κτιρίων, δημοσίων και ιδιωτικών, που επλήγησαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Τα συνεργεία τους θα συνδράμουν κλιμάκια του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Αχαΐας και Λευκάδας και του ΤΕΕ Ηπείρου και Λευκάδας.

Στο μεταξύ, τη Λευκάδα επισκέπτεται κλιμάκιο της ΝΔ, προκειμένου να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές. Αποτελείται από τον βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης και συντονιστή της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου Σταύρο Καλαφάτη και τον βουλευτή Κιλκίς και τομεάρχη εσωτερικών Γεώργιο Γεωργαντά.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news