facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δούρου: Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασία

«Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασία. Ήλθε η ώρα να πάψουν οι κάθε είδους δικαιολογίες αδράνειας και να ξεκινήσουν τα έργα. Έργα απαραίτητα για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη συνάντηση της με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Ηρακλή Γκότση.

Στη συζήτηση όπου συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, τέθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του των έργων αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, ζήτημα που συζητήθηκε έντονα στην τελευταία συνεδρίαση της Ένωσης. Από τις συνομιλίες διαπιστώθηκε πλήρης συναντίληψη της αναγκαιότητα εγρήγορσης των δήμων ως προς την αποτελεσματικότερη διευθέτηση του προβλήματος. Εκφράστηκε από κοινού η αποφασιστικότητα για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος, μέσα από τον κεντρικό συντονισμό ο οποίος θα προκύψει μετά την υποβολή των επιμέρους μελετών που θα υποβάλλουν οι δήμοι.

«Οι δήμαρχοι πρέπει να αναλάβουν δράση στο πλαίσιο της ευθύνης τους ώστε να χαρτογραφηθεί επακριβώς ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός», υπογράμμισε η περιφερειάρχης, προσθέτοντας: Δεν μπορούν κάποιοι, σε μια απόπειρα να δικαιολογήσουν την επιλογή απραγίας τους, να επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν σε άλλους. Οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία, έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουν, με σοβαρότητα και σύστημα, στα αναγκαία, χρονίζοντα έργα υποδομής, έτσι ώστε η Αττική να μην πνίγεται σε κάθε νεροποντή. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι κρίσιμης σημασίας και δεν προσφέρονται για επιφανειακή αντιμετώπιση με όρους μικροπολιτικής. Η αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίνεται από τα έργα αυτά».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news