facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, μαζί και των αγροτών, για την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου», τόνισε σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο του παντρικαλινού αγροτικού συλλαλητηρίου,από την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η 'Ανοιξη» Απόστολος Θωμόπουλος.

«Όλοι στον αγώνα να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ. Να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μας επιβάλουν άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ ως το 2017, συνεχίζουν τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, στάβλους, τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όπως και πως μειώνουν και καταργούν την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο έως και το 2016», ανέφερε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Απόστολο Θωμόπουλο, προχωρούν σε αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, και μειώνουν τις ενισχύσεις-επιδοτήσεις ως το 2019 έως και 50%

Αυτά, πρόσθεσε ο ίδιος, σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τις ζημιές που δεν καλύπτει και αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και ξεκληρίσματος, οδηγούν την αγροτιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην στρατιά του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών, χωραφάδων-τσελιγκάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο, στόχος είναι η κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων του νομού.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news