facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Κατάργηση της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό ζητούν από την ΕΕ οι φαρμακοποιοί

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου προσφεύγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει το νέο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων. Σε συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες οι φαρμακοποιοί με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή καθόρισαν το πλαίσιο του αιτήματος τους, με επίκεντρο την άμεση κατάργηση της ΚΥΑ και την αντικατάστασή της από άλλη.

Συγκεκριμένα, Ο ΠΦΣ ζητά τη ρητή καταδίκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διότι όπως υποστηρίζει «επέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση την υιοθέτηση νόμου που παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα των Οδηγιών 2005/36/ΕΚ και 2006/123/ΕΚ και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις υποθέσεις C-171/07, C-172/07, C-531/06 οι οποίες έχουν κρίνει ότι ο περιορισμός της ιδιοκτησίας φαρμακείων αποκλειστικά από φαρμακοποιούς διασφαλίζει την ανεξαρτησία των φαρμακευτικών υπηρεσιών και αποτρέπει συγκρούσεις συμφερόντων».

Επιπλέον ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αρ. Γ5(β)/Γ.Π.οικ.82899 (ΦΕΚ 2330/29-10-2015) την αντικατάστασή της από άλλη, «που δεν θα είναι προϊόν εκβιασμού, αλλά αποτέλεσμα διαβούλευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την ελληνική κοινωνία και τους εκπροσώπους των Ελλήνων φαρμακοποιών» όπως αναφέρεται στο κείμενο.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news