facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τελικός γύρος διαπραγματεύσεων σήμερα για τους πλειστηριασμούς

Ύστατη προσπάθεια να κλείσει η διαπραγμάτευση για τα 10+2 δισ. ευρώ που αναμένει η χώρα μας, δίνει σήμερα η κυβέρνηση. Σε μια «ορθοπεταλιά» της τελευταίας στιγμής, το οικονομικό επιτελείο θέλει να καλύψει και τα τελευταία μέτρα της απόστασης που την χωρίζουν από τους θεσμούς στο ζήτημα της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, ώστε την Κυριακή –και πριν να ανοίξουν οι διεθνείς αγορές- να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euro Working Group (EWG) που θα επικυρώσει πως η αποστολή εξετελέσθη και τα προαπαιτούμενα έκλεισαν.
Το «μεγάλο παζάρι» για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ξεκινά σήμερα το μεσημέρι στις 2 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, σε έναν μαραθώνιο τελικό γύρο διαβουλεύσεων με το κουαρτέτο. Στο γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, που έχει μετατραπεί σε σκηνικό των δραματικών για τους πολίτες διαπραγματεύσεων, θα κριθεί η τύχη των πλειστηριασμών αλλά και των «κόκκινων» δανείων.
Οι δανειστές δεν ζητούν εδική νομοθεσία για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά μόνο την χάραξη στρατηγικής, αλλά οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη θα γίνουν με νομοσχέδιο «σκούπα» που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου, μετά και τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών, εμφανίζονταν βέβαια ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Μετά την Τρίτη το νομοσχέδιο
Ωστόσο το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί για ψήφιση τη Βουλή μετά την Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Ειδικά για τα 10 δισ. ευρώ των τραπεζών, πέρα από το EWG, θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως και το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κυβέρνηση και πιστωτές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τα υπόλοιπα θέματα:
Για τις 100 δόσεις: Το περιθώριο των 30 ημερών για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων από όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα διατηρηθεί έως τον Ιούνιο του 2016. Μετά θα περιοριστεί σταδιακά σε δύο δόσεις, από 30 μέρες σε 20 ή 15 μέρες τον Ιούνιο και, στη συνέχεια, σε 10 ημέρες, ενώ μετά το 2017 θα μηδενιστεί.
Για τον ΦΠΑ εκπαίδευσης: Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι προχωρά η κατάργησή του, με ισοδύναμο μέτρο την επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμβιβασμός έχει επιτευχθεί για την τιμολόγηση των γενόσημων και των φαρμάκων εκτός πατέντας και για τις αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας και διοίκησης των τραπεζών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες μέχρι χθες.
Το κουαρτέτο των δανειστών θα συνεχίσει να βρίσκεται στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την υποδόση του Νοεμβρίου ύψους 1 δισ.
newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news