facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Νεκροί σε διαμέρισμα στο Παρίσι - ανατινάχθηκε γυναίκα-καμικάζι - επτά συλλήψεις

Τουλάχιστον δύο νεκροί, εκ των οποίων μία γυναίκα που ανατινάχθηκε με τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, είναι ο απολογισμός της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας σε διαμέρισμα στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες: Η γαλλική εφημερίδα Le Monde και τα δίκτυα Bloomberg και CNN, που επικαλούνταν πηγές της αστυνομίας, έκαναν προηγουμένως λόγο για τρεις νεκρούς. Αργότερα η Le Monde αναθεώρησε μιλώντας για «τουλάχιστον δύο νεκρούς».

Ωστόσο, η γενική εισαγγελέας του Παρισιού έκανε λόγο για έναν νεκρό, ενώ το Associated Press και το Reuters μιλούν για δύο νεκρούς, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας.

Σε εξέλιξη έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε επτά ανθρώπους, που εξετάζονται ως ύποπτοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής. Ειδικότερα, τρεις άνδρες συνελήφθησαν μέσα στο διαμέρισμα, ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν κοντά σε αυτό. Αργότερα ανακοινώθηκαν δύο ακόμη συλλήψεις.

Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η Γαλλική Αστυνομιά έγραψε στο Twitter ότι τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωνε επίσης με μήνυμα στο Twitter τον θάνατο της Ντίζελ, βελγικού ποιμενικού που ανήκε στην επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας. Η είδηση αναμεταδόθηκε αστραπιαία από τους χρήστες του Ιντερνετ.

«Η Diesel, λυκόσκυλο 7 ετών της #RAID σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες κατά την επιχείρηση» ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι σκύλοι εφόδου και εντοπισμού εκρηκτικών είναι απαραίτητοι στις αποστολές των μελών της #RAID», αναφέρεται σε άλλο tweet στο λογαριασμό της γαλλικής αστυνομίας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες γαλλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έκαναν νωρίς το πρωί λόγο και για έναν περαστικό που σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση. Ωστόσο, αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του L' Express, μία περαστική τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, αλλά δεν σκοτώθηκε, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Η επιχείρηση

Προηγήθηκε βροχή πυροβολισμών, επί περισσότερο από δύο ώρες, και μπαράζ εκρήξεων, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στο διαμέρισμα στο οποίο θεωρείται ότι βρισκόταν «αριθμός υπόπτων» των αιματηρών επιθέσεων της Παρασκευής.

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις 7.30 τοπική ώρα (8.30 ώρα Ελλάδος) ακούστηκαν τουλάχιστον επτά εκρήξεις. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Στο διαμέρισμα οι ύποπτοι αντάλλασσαν επί ώρα πυρά με αστυνομικούς.

Περίπου 50 στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν στο βόρειο Παρίσι γύρω από το διαμέρισμα.

Εντοπίστηκε ο «εγκέφαλος»

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο βέλγος τζιχαντιστής για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής, είναι ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, δήλωσε αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, το οποίο αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος θεωρούνταν αρχικά ότι οργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο έχει περικυκλώσει η αστυνομία στο Σεν Ντενί.

Ποιοι νοίκιασαν το διαμέρισμα

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV μετέδωσε ότι μίλησε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που το νοίκιασε στους υπόπτους. Πρόκειται - κατά τον ίδιο - για «δύο άτομα από το Βέλγιο».

«Ενας φίλος μου ζήτησε να νοικιάσω το διαμέρισμα σε δύο φίλους του για λίγες ημέρες. Μου είπαν ότι θέλουν να το νοικιάσουν κι έτσι το έκανα. Δεν είχα ιδέα ότι επρόκειτο για τρομοκράτες» είπε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Την ίδια ώρα οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο κέντρο του Σεν Ντενί, όπου διεξάγεται η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Ζητήθηκε «από τον πληθυσμό να αποφεύγει πάση θυσία την ζώνη του κέντρου της πόλης», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news