facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Οργή Πούτιν: Θα απαντήσουμε στην πισώπλατη μαχαιριά της Τουρκίας

Την οργή του Ρώσου προέδρου προκάλεσε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τουρκικό F-16, την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «πισώπλατη μαχαιριά από τους συνεργούς των τρομοκρατών», προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις. Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει μετά από ανάλυση, ότι «δεν υπήρξε καμία παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου» όπως διατείνεται η Άγκυρα.

«To SU-24 κατερρίφθη από πύραυλο τουρκικού F-16 και πραγματοποιήθηκε ενώ το ρωσικό μαχητικό πετούσε 1 χλμ μακριά από τα τουρκικά σύνορα, συνεπώς δεν συνιστούσε σε καμία περίπτωση, απειλή για την Τουρκία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το μαχητικό είχε στόχο θέσεις τρομοκρατών στα βουνά στης βόρειας Λατάκιας στη Συρία όπου συγκεντρώνονται μαχητές που ξεκινούν κυρίως από ρωσικό έδαφος.

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό θα υπάρξουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία, προειδοποίησε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία σέβεται τα περιφερειακά συμφέροντα άλλων κρατών, αλλά όπως υπογράμμισε «η φρικαλεότητα που διέπραξε η Τουρκία δεν θα μείνει αναπάντητη».

Χαρακτήρισε μάλιστα «ανησυχητικό» το γεγονός πως η Άγκυρα δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Μόσχα μετά το συμβάν και έσπευσε να ζητήσει έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ (για σήμερα το απόγευμα), προσθέτοντας ότι η Τουρκία προφανώς επιθυμεί το ΝΑΤΟ να υπηρετεί τα συμφέροντα των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ακύρωσε την- προγραμματισμένη για τις 25 Νοεμβρίου-επίσκεψή του στην Τουρκία και συνιστά στους Ρώσους πολίτες να μην μεταβαίνουν σε αυτή. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας- στο οποίο κλήθηκε ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα-διαβεβαιώνει ότι το ρωσικό μαχητικό δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το ρωσικό τζετ SU-24 κατερρίφθη από τουρκικό F-16 πάνω από συριακό έδαφος, καθώς επέστρεφε στην αεροπορική βάση Khmeimim και συνεπώς δεν υπήρξε καμία παραβίαση.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στα 4 χλμ μακριά από την μεθόριο Τουρκίας-Συρίας.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news