facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Στάση εργασίας αύριο στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (13.00-15:00), θα πραγματοποιήσουν, αύριο στις 14:00, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν», με αίτημα να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος και να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», οι 50 συμβασιούχοι, των οποίων σταδιακά έως και 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους, καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έχει πλέον πάρει τέτοιες διαστάσεις που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων «κλείνουν κρεβάτια, κλείνουν τμήματα».

Με το ίδιο αίτημα και το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» έλαβε απόφαση κινητοποιήσεων και την Τετάρτη 4 Νοέμβρη ημέρα γενικής εφημερίας, οι εργαζόμενοι θα μπλοκάρουν τα ταμεία του νοσοκομείου στις 14:30, ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα νοσοκομεία της χώρας εργάζονται 900 υπάλληλοι με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (επικουρικό προσωπικό) και προσληφθέντες από το ΚΕΕΠΛΠΟ για την στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τέλους του έτους 2015.

«Τα Νοσοκομεία υποφέρουν σήμερα από την υποστελέχωση», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν 17.000 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας και έως την άνοιξη του επόμενου έτους αναμένονται άλλες 3.000 συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων. Οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων αγγίζουν τις 28.000, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι κάτω των 50.000, και η «συνήθης κάλυψη κάθε κλινικής είναι μία νοσηλεύτρια στη βάρδια».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης», καθώς «οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο σύνολο του προσωπικού κάθε νοσοκομείου, όπως επίσης οφείλονται οι κανονικές άδειες, όχι μόνο του τρέχοντος έτους, και προηγούμενων ετών». Επίσης μιλά για «καταστρατήγηση» της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, υποστηρίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι έχουν γίνει λάστιχο για την κάλυψη των βαρδιών».

«Η μη ανανέωση των συμβάσεων είναι καταστροφή για το ΕΣΥ, αφού επιδεινώνονται περαιτέρω οι συνθήκες νοσηλείας, εργασίας και θα κλείσουν κρεβάτια ΜΕΘ», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news