facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Από «χίλια κύματα» η διαπραγμάτευση ελληνικής κυβέρνησης – δανειστών

Σε εφ' όλης της ύλης εξελίσσεται η τηλεδιάσκεψη των κ. Τσακαλώτου, Σταθάκη και Χουλιαράκη με τους εκοπροσωπος των θεσμών που είναι σε εξέλιξη από τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει μεγάλη απόσταση των δύο πλευρών σχετικά με τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας με την Αθήνα να επιμένει σε 32.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και τους δανειστές να ζητούν μείωση 8.000 ευρώ για τους άγαμους, και 20.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Ξαφνική εμπλοκή υπήρξε όμως και στο θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, καθώς οι δανειστές ζητούν να τίθενται εκτός ρύθμισης οι οφειλέτες έστω και με μια μέρα καθυστέρηση των τρεχουσών υποχρεώσεών τους.

Όσον αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση φαίνεται ότι η κυβέρνηση προτείνει ως ισοδύναμο στη επιβολή τέλους 5 λεπτών σε στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, χωρίς να είναι σαφές αν αφορά μόνο το ΚΙΝΟ.

Σε ό,τι αφορά τα γενόσημα φάρμακα, οι δανειστές ζητούν μεγαλύτερη απελευθέρωση και λιγότερη προστασία των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών.

Θέμα ανάκλησης των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ που έχουν επιβληθεί σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου δεσμεύτηκε να θέσει στο μεταξύ ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη για το προσφυγικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Ουδέν σχόλιον» για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Ανίκα Μπράιτχαρντ ερωτηθείσα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μια ενδεχόμενη αναβολή της τηλεδιάσκεψης του ΕuroWorking Group μπορεί να οφείλεται σε «πρακτικούς λόγους» ανέφερε από την πλευρά του με νόημα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παραπέμποντας στην Κομισιόν.

Στο μεταξύ, σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι παραμένει σε στάση αναμονής της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ συνδέει τα αποτελέσματά της και με τη συζήτηση που θα ανοίξει στη συνέχεια.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news