facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Μέσω της Λέρου μπήκε στην Ευρώπη ένας από τους βομβιστές του Παρισιού

Μέσω της Ελλάδας φαίνεται πως μπήκε στην Ευρώπη ένας από τους οκτώ δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων που αιματοκύλισαν το Παρίσι, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 128 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το συριακό διαβατήριο που εντοπίστηκε κοντά στη σορό ενός εκ των δραστών στη γαλλική πρωτεύουσα ανήκε σε άνδρα που ταυτοποιήθηκε ως πρόσφυγας στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου.

Οι επιθέσεις, που χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακό βαθμό συντονισμού, έγιναν περίπου 40 μέρες μετά την άφιξη του εν λόγω άνδρα στις ελληνικές ακτές, γεγονός που εγείρει σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται να προμελετημένο ταξίδι με τρομοκρατικό σκοπό.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι γαλλικές Αρχές έχουν ζητήσει στοιχεία και για τις κινήσεις ενός δεύτερου προσώπου, πιθανώς δράστη, που επίσης ενδέχεται να εισήλθε στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας.

Σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης έγινε το πρώι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, του διοικητή της ΕΥΠ και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα.

Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενώπιον της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι ισλαμιστές, με περισσότερους από 800.000 ανθρώπους να έχουν φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο μέσα στους πρώτους 10 μήνες του 2015.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να μην συνδέεται η προσφυγική κρίση με τις επιθέσεις, θέση που ενστερνίστηκε με δηλώσεις του και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Την ίδια στιγμή, την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις ιδιαίτερα γαλλικές, αποφάσισε η Αστυνομία.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news