facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Κομισιόν: Ειδική σήμανση στην Ευρώπη για τα προϊόντα που προέρχονται από εβραϊκούς οικισμούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε νέα οδηγία που προβλέπει την καθιέρωση ειδικής προειδοποιητικής ετικέτας για τα προϊόντα που προέρχονται από τα εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, μετέδωσε το Reuters.

Παρ΄όλο που στις Βρυξέλες θεωρούν την ετικέτα «τεχνικής φύσεως» υπόθεση, στο Ισραήλ προκαλεί έντονες αντιδράσεις υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ειδική διάκριση».


Την απόφαση για την προειδοποιητική ετικέτα ανακοίνωσε το πρωί η Κομισιόν στο πλαίσιο της ειδοποίησης προέλευσης των προϊόντων. 



Ο πρέσβης της ΕΕ στο Ισραήλ Lars Faaborg-Andersen κλήθηκε μόλις έγινε γνωστή η απόφαση στο ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε διαμαρτυρία όπως γράφει η Haaretz.

Από την ΕΕ ανακοινώθηκε πως η προειδοποιητική ετικέτα έχει στόχο «να προστατεύσει του ευρωπαίους καταναλωτές και όχι για να ασκηθεί πολιτική πίεση στο Ισραήλ» όπως θεωρήθηκε από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η προειδοποίηση δεν θα έπρεπε να εκπλήξει το Ισραήλ» ανέφερε ο βοηθός εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Mark Toner.

Τα εδάφη που έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ το 1967 κατά τον πόλεμο των «Εξι ημερών» και βάσει της απόφασης 242 (1967) του ΟΗΕ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν. Το Ισραήλ, θεωρεί πω ςοι περιοχές αυτές είναι «αμφισβητούμενες».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση «κατά πόσον οι ΗΠΑ εγκρίνουν την προειδοποιητική ετικέτα για τα προϊόντα από τα κατεχόμενα», λέγοντας πως το ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση ακόμη και δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες».


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news