facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μοσκοβισί: Ορισμένες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τώρα

Ορισμένες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν τώρα, δήλωσε σήμερα Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τη στιγμή που ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων, η οποία θα δρομολογήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για το δεύτερο πακέτο μέτρων, όμως δήλωσε αισιόδοξος πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

Η οριστικοποίηση της λίστας των προαπαιτούμενων, που η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει στην σημερινή συνεδρίαση του Euro-working Group.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί η δημιουργία του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, καθώς η ελληνική πλευρά επιχειρεί να μεταθέσει τις όποιες αποφάσεις για το θέμα για τον Ιανουάριο, ενώ η πλευρά των θεσμών πιέζει για τη δημιουργία ομάδας εργασίας με την συμμετοχή στελεχών της τρόικας που θα αποφασίσουν την ταχύτατη δημιουργία του ταμείου.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι έως τώρα η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι ικανοποιητική.

Η υλοποίηση της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων συνδέεται με την τελευταία εκκρεμούσα υποδόση, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news