facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

Την πεποίθηση ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί εξέφρασε σε ομιλία του στη Μαλαισία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνταχθεί με την συμμαχία υπό τις ΗΠΑ που βομβαρδίζουν τις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία. «Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, o υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι από αύριο το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα μπορεί να συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία, ωστόσο απέκλεισε την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο μέτωπο.

Το Charles de Gaulle, που πλέει ήδη στην ανατολική Μεσόγειο, «θα μπορεί, μαζί με τα μαχητικά που βρίσκονται σε εκείνο να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις από αύριο Δευτέρα» επιβεβαίωσε ο Λε Ντριάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, εννέα ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 350 άνθρωποι.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας θα τριπλασιάσουν πλέον τις δυνατότητές τους να πλήξουν θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς τα 26 καταδιωκτικά που βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο- 18 τύπου Rafale και 8 Super Etendard- θα προστεθούν στα 12 μαχητικά που έχουν σταθμεύσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ιορδανία.

Πρέπει να πολεμήσουμε έναν «εχθρό με δύο κεφάλια», εξήγησε ο υπουργός αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή ένα «Κράτος» οργανωμένο με ένα στρατό που έχει καταλάβει τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και (ταυτόχρονα) μια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση που έχει ως στόχο να πλήξει το Δυτικό κόσμο».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news