facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Σε συναγερμό η Ευρώπη και Νέα Υόρκη μετά το μακελειό στο Παρίσι

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή με αφορμή τις επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει πολύ και πάντως θα ξεπεράσει αυτόν των επιθέσεων στη Μαδρίτη το 2004, την πιο αιματηρή μέχρι σήμερα επίθεση στη νεότερη ιστορία της Ευρώπης με 191 νεκρούς. Εκτάκτως επιστρέφει στις Βρυξέλλες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων βρισκόταν στην Ουάσιγκτον όπου είχε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον αμερικανό υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας για θέματα συνεργασία ΣΕ - ΗΠΑ στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια

"Αστακός" η Νέα Υόρκη

Εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών από το βράδυ της Παρασκευής, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν. «Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC 7 ότι «κάθε φορά που βλέπουμε μια επίθεση σαν αυτή, αποτελεί μια υπενθύμιση ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να επαγρυπνούμε».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news