facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αθήνα

Με άδεια από το ελληνικό κράτος λειτουργούν πλέον τρία τζαμιά στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, πρόκειται για τρεις χώρους που πριν λειτουργούσαν παράνομα, αλλά πλέον έχουν νομιμοποιηθεί.

Το τζαμί Χάμζα που άρχισε να λειτουργεί από το καλοκαίρι «απευθύνεται» κυρίως στους μετανάστες από το Μπανγκλαντές, αλλά και σε άλλους που βρίσκουν εδώ, σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, υπάρχουν ακόμα δύο νόμιμα τζαμιά. Ενα των Ελλήνων Μουσουλμάνων στον Πειραιά και ένα Πακιστανών σε προάστιο της Δυτικής Αθήνας.

Και στις τρεις περιπτώσεις το ελληνικό κράτος έχει δώσει τις σχετικές άδειες το 2014 και το 2015 σε μουσουλμάνους με γνωστή τη νομιμοφροσύνη τους απέναντι στο συνταγματικό πλαίσιο της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας, που έχει και την ευθύνη για την έγκριση των αιτήσεων για τα τζαμιά, έχει καλέσει τις κοινότητες, με βάση τη σχετική εγκύκλιο, ώστε να επιδιώξουν όλες τη νομιμοποίηση των ευκτήριων οίκων που είναι παράτυποι.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news