facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

«Με χρησιμοποίησαν για να τον πιάσουν, ανήκει στην ποντιακή νεολαία»

Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός της σύλληψης του 24χρονου που εμπλέκεται στον προπηλακισμό του βουλευτή της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου αλλά και για τον τρόπο που αυτή μεθοδεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε ο πρόεδρος των ποντιακών σωματείων Γ.Βαρυτιμιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών το βράδυ της Παρασκευής.

Αρχικά αναφέρθηκε σε όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, σημειώνοντας ότι «χτες το βράδυ μέχρι τις 2.30 μας είχαν εδώ πέρα για να δώσουμε κατάθεση, τι είδαμε και τι δεν είδαμε. Ηρθαμε λοιπόν, με όλες τις καλές προθέσεις, γιατί εμείς είμαστε οι άνθρωποι που καταδικάζουμε τα γεγονότα. Ερχόμαστε λοιπόν να βοηθήσουμε, να βρεθούν οι άνθρωποι, αν είναι από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο».

Οπως είπε, στην πρώτη αυτή διαδικασία, οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. «δεν βρίσκουν τίποτα, είναι ανίκανοι να τους βρούνε».

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, υπήρξε νέα κλήση στην ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση, «αν γνωρίζουμε το παιδί, αν είναι στον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Τους το δηλώνουμε, «ναι», παίρνω το παιδί το ίδιο τηλέφωνο και του λέω θέλω να πας μέχρι τη ΓΑΔΑ γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε, να βρεθούν οι άνθρωποι και τι γνωρίζουμε, να βρεθούν οι δράστες, και έρχονται εδώ και το συλλαμβάνουν».

Οπως τόνισε ο κ.Βαρυτιμιάδης, «χρησιμοποίησαν εμένα, με χρησιμοποίησαν για να συλλάβουν το παιδί».
Απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων ανέφερε ότι «το παιδί είναι αυτό που φαίνεται στο βίντεο, που βαστάει τον κ.Κουμουτσάκο, με το χέρι το ένα τον κρατάει ... το άλλο το σηκώνει».

Ερωτηθείς εάν ισχύει η πληροφορία ότι ο συλληφθείς βρισκόταν στο χώρο μαζί με την οικογένειά του, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει εάν αυτό αληθεύει, αλλά επανέλαβε ότι «είναι παιδί που ανήκει στην ποντιακή νεολαία» και διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει τον συλληφθέντα.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αν και δεν είναι εν γνώση του το βίντεο στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο συλληφθείς συνενοήθηκε με τους ανθρώπους που χειροδίκησαν κατά του βουλευτή, ο ίδιος το αποκλείει: «Δεν το γνωρίζω αλλά δεν υπάρχει περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά.

Εκανε επίσης σαφές, ότι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι που αναζητούνται, δεν έχουν σχέση με τους πόντιους που βρίσκονταν στο χώρο. «Τους άλλους δεν τους ξέρουμε», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ μετέβησαν άλλα μέλη ποντιακών σωματείων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στο συλληφθέντα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news