facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ιβ Μερς (ΕΚΤ): Η Ελλάδα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τη συμφωνία

Η ελληνική κυβέρνηση δυσκολεύεται να εφαρμόσει τη συμφωνία, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιβ Μερς, σε συνέντευξή του στην Les Echos.

Όπως τόνισε: «έχουμε ζητήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει έναν μεγάλο αριθμό μέτρων σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Φαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση δυσκολεύεται να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι πεπεισμένοι ότι οι δεσμεύσεις που δόθηκαν θα τηρηθούν, και ότι τα αναγκαία μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να απελευθερωθούν τα κεφάλαια.

«Η ΕΚΤ δεν έχει λάβει πολιτική θέση επί του ζητήματος. Ακολουθεί κανόνες που είναι διαφανείς και γνωστές», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε για το αν η Πορτογαλία, με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις, θα γίνει μια "νέα Ελλάδα", τόνισε πως οι δύο αυτές χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν. Κάθε μία από αυτές έχει τις δικές της εμπειρίες.

«Στην ΕΚΤ σεβόμαστε όλες τις κυβερνήσεις, όσο εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις που έχουν δώσει για λογαριασμό των χωρών τους. Αυτό ισχύει και για την Πορτογαλία και για όλες τις άλλες χώρες της ευρωζώνης», τόνισε.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news