facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αδειάζουν από φάρμακα τα ράφια των νοσοκομείων

Προβλήματα με την ομαλή τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με φάρμακα, προκαλεί η έλλειψη πόρων.

Μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, το “Λαϊκό” και το “Ανδρέας Συγγρός” δεν διαθέτουν (ορισμένες μέρες) φάρμακα για τους οροθετικούς.

Ελλείψεις παρατηρούνται και σε εξοπλισμό για ειδικές εξετάσεις για τον HIV, αναφέρει το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Αντιμετώπισης AIDS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Νόσου (1η Δεκεμβρίου).

Την ίδια ώρα, ο “Ευαγγελισμός” και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους να εξοφλήσουν τις φαρμακευτικές και τις εταιρείες υγειονομικού υλικού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η προμήθεια φαρμάκων και υλικού γίνεται μετ' εμποδίων, με μόνιμο θύμα τους ασθενείς.
Η ζήτηση για φάρμακα μεγαλώνει διαρκώς, καθώς τα μεγάλα νοσοκομεία καλούνται να καλύψουν μεγάλο αριθμό απόρων και ανασφάλιστων πολιτών.

Ευπαθείς

Καθημερινό είναι το φαινόμενο των ελλείψεων σε ογκολογικά και αντι – ιικά φάρμακα, τα οποία απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Γιατροί και προσωπικό καλούνται να καλύψουν τους ασθενείς τους με ελάχιστα μέσα, με μεγάλες ελλείψεις και σε βάρος της δικής τους υγείας.

Με αίτημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” πραγματοποίησαν την Παρασκευή νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news