facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Για συνωμοσία και προσπάθεια κατασκευής εχθρών κατηγορεί την κυβέρνηση ο Πανούσης

Νέα καρφιά κατά της κυβέρνησης για τη στάση που κράτησε μετά τις αποκαλύψεις που έκανε για πολιτικούς που γνώριζαν για απειλές σε βάρος της ζωής του εξαπολύει ο Γιάννης Πανούσης με δήλωσή του λίγη ώρα πριν την εμφάνισή του ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Στην πολύ αιχμηρή δήλωσή του - σε αντίθεση με τους ήπιους τόνους που κράτησε σε όσα είπε στους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στη Βουλή - ο κ. Πανούσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κατασκευάσει εχθρούς.

Μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής ο τέως υπουργός είχε κάνει λόγο για «ώρα των θεσμών» ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα «ότι οι αντιεξουσιαστές δεν θα ορίσουν τη ζωή και το θάνατο» τη θεωρεί ως «σημαντική και δείχνει άλλο δρόμο»

Στην γραπτή δηλώση του αναρωτιέται με αφορμή τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης επικαλούμενοι λόγους εθνικής ασφαλείας «αν η κυβέρνηση έχει αποφανθεί ότι υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας (αναρωτιέμαι πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο του φακέλλου) τότε γιατί δεν ενήργησαν το Μάιο ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Δικαοσύνης; Τώρα το θυμήθηκαν;».

Τονίζει, επίσης, ότι «επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό της κοινωνίας (όχι της καμαρίλας) {...} δεν υπάρχει αριστερή βία που νομιμοποιείται λόγω ιδεολογημάτων ή ρεβάνς. Δεν νοείται δεξιά τρομοκρατία που καταδικάζουμε και αριστερή τρομοκρατία που ανεχόμαστε (ή συγκαλύπτουμε)».

Και καταλήγει στη δήλωσή του με ένα φαρμακερό «καρφί»: Αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστώ δεν θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά. Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;».


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news