facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Παραίτηση Μεϊμαράκη από την Προεδρία της ΝΔ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης, αυτής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη θέση του προέδρου της ΝΔ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, επισφραγίστηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Με δήλωσή του, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε πράξη τη χθεσινή του... απειλή, ότι δηλαδή θα αποχωρήσει από τα ηνία του κόμματος, λόγω της «άρσης εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπό του».
Νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει μέχρι τις εκλογές ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μέχρι το πρωί Γραμματέας της Κ.Ο. και από το πρωί αντιπρόεδρος της ΝΔ (προκειμένου η όλη διαδικασία να συνάδει με το καταστατικό του κόμματος). Ωστόσο ορισμένοι αμφισβητούν την επιλογή του Μεϊμαράκη εκτιμώντας ότι η διαδικασία δεν είναι εντός καταστατικού.
Εν τω μεταξύ την παραίτησή του από την θέση του επικεφαλής της ΚΕΦΕ ανακοίνωσε και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Στην πρώτη του δήλωση 48 ώρες μετά το φιάσκο ο Γραμματέας του κόμματος τόνισε: «θέλω να ζητήσω μια μεγάλη προσωπική συγνώμη από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.
Αναλαμβάνω το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που μου αναλογεί. Θα πρέπει να υπάρξει εκτόνωση και οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Τέλος θέλω να πως κωλύομαι να προεδρεύσω στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής». 

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας χωρίς την παρουσία των κ.κ. Καραμανλή, Σαμαρά και Μειμαράκη.
Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε σε παρέμβασή του πως πρέπει «να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατό τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου να διεξαχθεί η ψηφοφορία. Όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση.
Δημιουργική ανανέωση. Από την αρχή Η εκλογή νέου προέδρου θα διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι από σήμερα. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Προτείνω κώδικα δεοντολογίας με δύο μόνον άρθρα:
1. Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας.
2. Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και Προέδρους του Κόμματος.
Από τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Και οι τέσσερις. Με κοινό στόχο:
• Την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη
• Την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες
• Την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία.
Η 13η Δεκεμβρίου θα είναι ημέρα αναγέννησης, ενότητας και ανάτασης για τη ΝΔ. Ένας ανίκανος πρωθυπουργός ζητά συναίνεση δηλαδή συνενοχή σε έναν αδιέξοδο δρόμο», υπογράμμισε ο κ. Μηταοτάκης.
Από την πλευρά του ο κ. Απ. Τζιτζικώστας στην εισήγησή του πρότεινε:
1. Συνάντηση των τεσσάρων αμέσως μετά την Κ.Ο.
2. Συνδιάσκεψη για την παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων μέσα στην εβδομάδα
3. Έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι από όλους
4. Αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να μην αναφέρονται οι υποψήφιοι ονομαστικά ο ένας στον άλλο
5. Εκλογές το ταχύτερο ακόμα και στις 6/12
Ο ίδιος προσερχόμενος στη συνεδρίαση υπογράμμισε πώς «είναι ο πρώτος προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυπώνει την καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα.
Με την ύφεση, τα ελλείμματα, την ανεργία που αυξάνει, τα μέτρα 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, τους νέους φόρους, τις περικοπές στις συντάξεις. Η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό αυτό. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, ούτε θα γίνει το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να φύγει άμεσα και βέβαια δεν πρόκειται να φύγει από μόνος του. Γι' αυτό και πρέπει η Νέα Δημοκρατία ενωμένη να γυρίσει σελίδα».

Μεϊμαράκης: Στόχος μου η αποκλιμάκωση της έντασης

«Eπειδή αντιλαμβάνομαι ότι σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου πολλές φορές χυδαία, ανήθικη που πάντως δε συνάδει με το νεοδημοκρατικό ύφος και ήθος και επειδή έχει δημιουργηθεί πάρα πολύ μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πολύ στεναχωρημένοι για να αποκλιμακώσω αυτή την ένταση, όρισα τον Γ. Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο. Και παραδίδω την έδρα μου στην μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον κ. Πλακιωτάκη συνεχίζοντας την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος του κόμματος», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, με σαφείς αιχμές προς όλες τις πλευρές και χωρίς να ξεκαθαρίζει αν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ. «Θα το εκτιμήσω ανάλογα με το τι υπηρετεί ενότητα του κόμματος», ήταν η απάντησή του, εκτιμώντας ότι «δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει, δικαίωμά του». Ο ίδιος πάντως τελικά δεν παρέστη στην συνεδρίαση της Κ.Ο.
Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να εκφράζει στους στενούς συνομιλητές του το φόβο του για αποτυχία και της δεύτερης προσπάθειας για τις εσωκομματικές εκλογές και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να χρεωθεί τυχόν διάσπαση του κόμματος, ως πρόεδρός του.
Αφορμή της σημερινής εξέλιξης στάθηκε χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Έθνους» σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ζητά «να γίνει υπηρεσιακός πρόεδρος ένα ουδέτερο πρόσωπο».
Ο κ. Μεϊμαράκης αντέδρασε, ζήτησε δημοσίως από τον κ. Σαμαρά να διαψεύσει ότι έκανε τέτοια δήλωση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, τουλάχιστον με ξεκάθαρο τρόπο που θα επιθυμούσε ο απερχόμενος πρόεδρος. Όπως λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στο Euro2day.gr, «να διαψεύσουμε μια δήλωση που δεν έγινε;».
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news