facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Μήνυση για διαρροή απόρρητων εγγράφων

Κατά παντός υπευθύνου στρέφονται με μηνυτήρια αναφορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας για τα έγγραφα που εμφανίζονται ως απόρρητα και τα οποία κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά γίνεται λόγος για το φαινόμενο κατά το οποίο «δημοσιεύονται και μάλιστα ευρέως κείμενα διαλόγων που δεν γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι, και φαίνονται να έχουν προέλευση από υπηρεσίες που τηρούν το απόρρητο. Τα κείμενα αυτά δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Παρασκευόπουλος, τον υπεύθυνο θα τον βρει η Δικαιοσύνη. Τόσο αυτόν που διέρρευσε τα έγγραφα όσο και εκείνον που έκανε την αναπαραγωγή τους.

Ειδικότερα, πρόκειται να εξεταστεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης της νομοθεσίας για το απόρρητο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πέρασε το πρωί της Τετάρτης την πόρτα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου.

Οι κ.κ. Παρασκευόπουλος, Τόσκας και Καλογήρου επισκέφθηκαν την εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη με δική τους πρωτοβουλία, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση Πανούση.

Την Τρίτη, στον απόηχο των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση και των αποκαλύψεων για συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», ομάδας ποινικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με εξωθεσμικούς παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα την πόρτα του Αρείου Πάγου πέρασε και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία μετά τα όσα υποστήριξε για τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας και τις σχέσεις πολιτικών με μέλη οργανώσεων που στοχεύουν στη διατάραξη της ασφάλειας. 

«Έδωσα τα στοιχεία στην κα Kουτζαμάνη να τα αξιολογήσει. Ανέφερα ονόματα και πιστεύω ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες» είχε δηλώσει.






Αποφασίζει η Επιτροπή Θεσμών για τον χρόνο κλήτευσης Πανούση - Ρουμπάτη
Το μεσημέρι, το προεδρείο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τον χρόνο που θα πρέπει να κληθούν για να ενημερώσουν ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για απειλές κατά της ζωής του.

Την πρόταση έκαναν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συμμετέχουν στο προεδρείο.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αποδέχτηκε το αίτημα να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού όμως προηγουμένως, όπως είπε, «γίνει μια οργανωμένη συζήτηση, ώστε η κλήτευση του επικεφαλής της ΕΥΠ και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μη γίνει για να καλύψει απλώς την περιέργειά μας για ονόματα ή στοιχεία, αλλά για να γίνει ουσιαστικός διάλογος».


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news