facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ζητάει τις κασέτες της ΕΥΠ ο Πανούσης - Καταθέτει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Με αίτημα να δοθούν οι κασέτες με καταγραφές συνομιλιών από την ΕΥΠ για όσα τον αφορούν, όπως προανήγγειλε χθες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης προσήλθε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα που διερευνά τις πρόσφατες καταγγελίες του.

Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί σε κατάθεση σχετικά με όσα κατήγγειλε προ ημερών στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για απειλές που δέχθηκε κατά της ζωής του αλλά και για σχέσεις, επαφές στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους και καταδικασμένους για τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα που είχαν ως αποτέλεσμα τη στοχοποίησή του.

Ο κ. Πανούσης που κατέθεσε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αναμένεται να ερωτηθεί για τις καταγγελίες του, για τις οποίες ήδη έχει καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προς απόδειξη των ισχυρισμών του.

Το αρχικό υλικό αυτών των απομαγνητοφωνήσεων θα ζητήσει να δοθεί από την ΕΥΠ υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όπως ανέφερε χθες στην επιτροπή της Βουλής ευελπιστεί το υλικό αυτό να υπάρχει, άλλως όπως είπε θα πρόκειται για gate, υπονοώντας πως τυχόν ανυπαρξία του υλικού θα προσδώσει νέες διαστάσεις στην υπόθεση.

Πάντως, χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με νέα ανακοίνωσή του αρνήθηκε - και πάλι- την βασιμότητα των καταγγελιών Πανούση, περί σχέσεων με υποδίκους για τρομοκρατία με στόχο την νομοθέτηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για αυτούς, τονίζοντας πως το υπουργείο συζητά με όλους τους κρατούμενους δεν διαπραγματεύεται όμως τη νομοθέτηση διατάξεων.

Η σημερινή κατάθεση Πανούση που ανοίγει και τη δικαστική έρευνα που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με κλήσεις και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πληροφορίες, πάντως, από εισαγγελικές πηγές, ανέφεραν ότι το σκέλος της παραγγελίας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για ανάσυρση των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί για προγενέστερες επιθέσεις κατά Πανούση, δεν θα εκτελεστεί διότι οι δικογραφίες αυτές δεν έχουν αρχειοθετηθεί και επιπλέον τα διωκόμενα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος και κινδυνεύουν με παραγραφή.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news