facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος του Μάλι προειδοποιεί: Καμία περιοχή στον κόσμο δεν είναι στο απυρόβλητο

Σε επαγρύπνηση κάλεσε σήμερα του πολίτες πρόεδρος του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ξενοδοχείο Radisson Blu, το οποίο βρέθηκε πριν από ένα εικοσιτετράωρο στο στόχαστρο τζιχαντιστών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κανένα μέρος σε όλόκληρο τον κόσμο, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο» των τρομοκρατών.

Ο επικεφαλής του κράτους του Μαλί συνοδευόταν από τον πρωθυπουργό Μοντίμπο Κεϊτά και ορισμένους από τους υπουργούς της κυβέρνησής κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στο ξενοδοχείο, στη συνοικία Χαμνταλάγε, όπου παραμένει και σήμερα ισχυρή η παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Το Μαλί δεν είναι μια απομονωμένη περιοχή» και «καμία περιοχή στον κόσμο σήμερα, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο αυτών των βαρβάρων μιας άλλης εποχής» είπε ο ίδιος εξερχόμενος του κτιρίου, όπου όμως απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να εισέλθουν.

Ο Κεϊτά καταφέρθηκε εναντίον των δραστών αυτής της επίθεσης. «Οι αξίες μας δεν είναι οι αξίες τους, (…) η "αξία της ζωής" τους είναι άγνωστη, για αυτό ακριβώς πρέπει να προσέχουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Μαλί.

«Να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση», «να προσέχετε» υπογράμμισε.

Ο ίδιος εξήρε τις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας του Μαλί, που επενέβησαν εναντίον των ενόπλων με την υποστήριξη των δυνάμεων από τη Γαλλία, την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

«Ο επαγγελματισμός τους ήταν θαυμάσιος» σημείωσε, προτού μεταβεί σε ένα νοσοκομείο του Μπαμακό για να επισκεφθεί ορισμένους από τους τραυματίες.

Σε ένα διάγγελμα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, ο πρόεδρος Κεϊτά έκανε λόγο για έναν απολογισμό 19 νεκρών, 7 τραυματιών και 2 νεκρών ενόπλων.

Από την πλευρά της μια πηγή του στρατού με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο μίλησε για τουλάχιστον 27 νεκρούς μεταξύ των 170 ενοίκων και εργαζομένων στο ξενοδοχείο Radisson Blu που ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης αλλά και «τουλάχιστον 3 τρομοκράτες που σκοτώθηκαν ή ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι».

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 13 ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών: 6 Ρώσοι, 3 Κινέζοι, 2 Βέλγοι, 1 Αμερικανίδα, 1 Σενεγαλέζος.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news