facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Διαγράφηκαν ο Ν.Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ) και ο Στ.Παναγούλης (ΣΥΡΙΖΑ)

Ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Στάθης Παναγούλη διαγράφηκαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, μετά τη στάση που κράτησαν στη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου (πέρασε με 153 ναι) με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα, που θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ. Ο κ. Νικολόπουλος ψήφισε «όχι», ενώ ο Στ.Παναγούλης επέλεξε να δείξει τη δυσφορία του απέχοντας από τη ψηφοφορία.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο προεδρεύων στη Βουλή Νικ.Κακλαμάνης ανάγνωσε πρώτα την επιστολή του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για τη διαγραφή του κ. Νικολόπουλου και αμέσως μετά την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι θέτει εκτός της ΚΟ τον βουλευτή Στάθη Παναγούλη.

Ο Στάθης Παναγούλης σε ανακοίνωσή του που μοιράστηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες από συνεργάτη του, ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, εξηγεί τους λόγους για τη στάση που κράτησε.

«Υπακούοντας στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής» αναφέρει ο κ. Παναγούλης.

Σε ό,τι αφορά δε τη θετική ψήφο του σε προηγούμενα δύσκολα νομοσχέδια, προσθέτει ότι «μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας...».

Από την πλευρά του ο Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με δηλώσεις τους σε Μέσα Ενημέρωσης κατέστησε από το πρωί σαφή την πρόθεσή του να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, στέλνοντας του τελεσίγραφο ότι ή πρέπει να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα μέτρα ή θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του.

Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος αρνήθηκε να υπακούσει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Αχαιοί (σ.σ η εκλογική του περιφέρεια) δίνουν ή αφαιρούν την βουλευτική έδρα και τόνισε ότι θα παραμείνει ασυμβίβαστος και απαράλλακτος, όπως τον γνωρίζουν οι ψηφοφόροι του και οι έλληνες πολίτες.

Το πρώτο ρήγμα στη κυβερνητική συνοχή έγινε το πρωί με την αποπομπή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέλιξη που προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό στο Μαξίμου, ενώ σχολιάστηκε εντόνως και από την Αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Ευ.Βενιζέλου του ΠΑΣΟΚ, που σχολιάζοντας την παραίτηση Σακελλαρίδη και την άρνηση του Ν.Νικολόπουλου να ψηφίσει μίλησε για «ασταθή κυβερνητική πλειοψηφία».

Ο κ. Σακελλαρίδης, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, δήλωσε ότι αδυνατεί να συμβάλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και γι 'αυτό το λόγο παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα και αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή.


Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news