facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Δικαστικά κινείται η Ουγγαρία εναντίον απόφασης της ΕΕ

Το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας έδωσε την άδεια στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν με νόμο που υιοθετήθηκε σήμερα να κινηθεί δικαστικά για να αμφισβητήσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει αναγκαστικές ποσοστώσεις στις χώρες μέλη της για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Η απόφαση αυτή, που υιοθετήθηκε με 141 ψήφους υπέρ, 41 κατά και μία αποχή, σημαίνει ότι η Βουδαπέστη θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «στις αρχές Δεκεμβρίου», διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Λάζλο Τοκσάνι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το κείμενο επισημαίνει ότι η αρχή της επιβολής ποσοστώσεων στην μετεγκατάσταση προσφύγων «δεν λαμβάνει υπόψη της την αρχή της επικουρικότητας και παραλείπει να δώσει στα εθνικά κοινοβούλιο την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη τους».

Η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Ρουμανία και η Σλοβακία ψήφισαν κατά του σχεδίου για τις ποσοστώσεις που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οποίο εγκρίθηκε από τις υπόλοιπες χώρες στις 22 Σεπτεμβρίου. Η Σλοβακία έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα προσφύγει νομικά εναντίον της απόφασης.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news